TwitterFacebook

Persoonlijke ontwikkeling

Ons gedrag in de communicatie met de ander is een afspiegeling van wie we van binnen zijn. Hoe we onszelf beleven. Een training kan een instrument zijn dat leidt tot een oplossing of verbetering, wanneer je een probleem ervaart in de communicatie met anderen. Wanneer je jezelf onzeker voelt in bepaalde situaties. Of wanneer je vindt dat je jezelf beter zou kunnen profileren. Door middel van training kun je vaardigheden aanleren, waadoor jouw kracht zichtbaar wordt en je laat zien wie je bent.

be-LeeF verzorgt trainingen op het gebied van het versterken van persoonlijke communicatieve vaardigheden.

 

Persoonlijke kracht

Ieder mens heeft een unieke combinatie van eigenschappen en talenten. Van sterke punten en verbeterpunten. In deze training ontwikkel je het vermogen om zichtbaar te maken waar je goed in bent. Je krijgt inzicht in het effect van jouw uitstraling op anderen. En je leert welk gedrag je bewust in kunt zetten, zodat je van buiten laat zien wat je van binnen wilt. Je leert vaardigheden in te zetten, vanuit authenticiteit en zelfvertrouwen.

 

Assertiviteit

Opkomen voor jezelf met respect voor de ander. Dat klinkt goed, maar is niet altijd even eenvoudig. Je kunt het moeilijk vinden om jezelf te profileren. Of je kunt juist de neiging hebben de ander te overdonderen. In deze training leer je hoe je op tijd je grenzen stelt. Op welke manier je lastige situaties aan kunt gaan. Zonder daarbij jezelf of de ander tekort te doen. Je leert hoe je daadkrachtig je standpunt kunt vertellen. Vanuit jouw eigen specifieke vermogen.

 

Solliciteren

Een sollicitatiegesprek voeren waarin je in korte tijd jezelf zo goed mogelijk presenteert, kan een hele uitdaging zijn. Je kunt bang zijn dat je dichtklapt. Of het moeilijk vinden om jezelf te moeten verkopen. Mijn ervaring is dat het er in een sollicitatiegesprek omgaat dat je vooral laat zien wie je bent. In deze training leer je hoe je dat doet. Wat er belangrijk is in de manier waarop je je presenteert. Hoe je ontspannen een gesprek voert. En hoe je jezelf op een structurele manier kunt voorbereiden.