TwitterFacebook

Talentenopstellingen

Een talentenopstelling is een krachtige methode om jouw persoonlijke talenten zichtbaar te maken.  Het is een manier om informatie te verzamelen over de talenten die in jou aanwezig zijn. Je krijgt inzicht in de manier waarop je jouw kwaliteiten inzet. En doordat je bewust wordt van de werking ervan, krijg je de mogelijkheid daar keuzes in te maken en er sturing aan te geven.

Talenten die je bewust gebruikt, maar ook talenten die in eerste instantie minder zichtbaar zijn, komen naar voren.  Door een opstelling kun je bijvoorbeeld duidelijk krijgen of je de juiste talenten gebruikt in het werk dat je doet. Of hoe het komt dat je binnen je huidige baan niet helemaal tot je recht komt. Wat er nodig is om daar verandering in aan te brengen. Je kunt antwoord krijgen op de vraag of je de juiste plek inneemt binnen de organisatie waar je werkt. Welk talent je meer ruimte zou kunnen geven. En welke kwaliteit wat meer naar de achtergrond mag.

Je kunt je talenten opstellen in een individuele sessie, waarbij we gebruik maken van symbolen die jouw talenten karakteriseren. Of we schrijven jouw talenten op post-its en plakken die op een vel papier. We gebruiken de manier die het beste bij jou past.

Een andere mogelijkheid is om je talenten op stellen door middel van het inzetten van respresentanten, die jouw talenten vertegenwoordigen. We komen dan in een groep bijelkaar en jij kiest welke deelnemers jouw verschillende kwaliteiten zichtbaar maken. De personen krijgen door jou een plaats toegewezen in de ruimte en je krijgt informatie over de manier waarop zij de positie de zij krijgen ervaren. Het antwoord op jouw vraag ontvouwt zich doordat het systeem van talenten in beweging komt en duidelijk maakt op welke manier de juiste balans ontstaat.

Voor vrouwen is er ook de mogelijkheid om een opstelling te doen aan de hand van 7  verschillende archetypes gebaseerd op de methode “Godinnen in elke vrouw”. Meer informatie over de methode vind je onder “workshops”.

be-LeeF verzorgt talentenopstellingen waarbij inzicht over de inzetbaarheid van jouw unieke systeem van talenten leidt tot bewuste keuzes in het in balans brengen van jouw persoonlijke kwaliteiten.